plnktn. VS vitaminepillen

Gezond leven? Laat deze troep dan staan en ga voor échte voeding.

Je sport veel, eet gevarieerd en leeft waar het kan, ook nog duurzaam. Grote kans dat je jouw dieet wilt aanvullen met een gezond supplement. Een multivitamine om je gezondheid te ondersteunen? Denk nog eens goed na. Net als vele andere supplementen zijn ze vaak in fabrieken samengesteld uit chemische formules met een waslijst aan synthetische ingrediënten en vulstoffen.

Een voedingswetenschapper legt in dit filmpje uit dat er uit voorzorg voor brandgevaar 15 brandweerauto's klaar stonden bij een vitamine fabriek die hij ooit bezocht. "Het is een ontzettend zwaar chemisch synthetisch bedrijf" en "het heeft niks natuurlijks in zich". 

Daarbij legt hij ook uit dat deze pillen/capsules vaak onnodig hoog gedoseerd zijn. Zo'n overschot kan schade toebrengen aan je lever, die al deze ellende moet verwerken (1). Ook is het suppleren van 100% ADH in het geval van bijna alle vitaminen en mineralen volstrekt onnodig. Je krijgt namelijk al veel binnen uit een normaal gevarieerd & gezond dieet.

Daarom is het beter om te kijken naar echte voeding die jou op een eenvoudige manier helpt aan jouw dagelijkse behoeften. De wereld zit namelijk vol met dit soort gezonde krachtpatsers. Misschien wel het allerbeste voorbeeld hiervan, is de unieke algensoort Marine Phytoplankton. Een natuurlijk product, met 75+ nutriënten uit 1 puur ingrediënt. Het zit boordevol krachtige antioxidanten en bestaat voor ongeveer de helft uit alle essentiële aminozuren (bouwstenen voor eiwitten). Verder is het de bron van omega-3 en bevat het 55 verschillende vitaminen en mineralen.

Hiermee is het misschien wel 's werelds meest complete bron van voeding. De bijzondere samenstelling van nutriënten zorgt voor vele potentiële gezondheidsvoordelen zoals: een versterkt immuunsysteem, zuivere huid, betere spijsvertering, meer energie en nog veel meer dan dat. 

Referenties: 

(1): https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/is-te-veel-vitamines-slikken-schadelijk.aspx