Hoe ontstaat onze Plankton?

In deze blogpost nemen we een diepgaande duik in het productieproces van Plankton: een voedzame micro-organisme. We zullen specifiek kijken naar de stappen van kweken, oogsten, drogen en verpakken van deze bijzondere algen.

Kweken van Plankton:

De productie van Plankton begint met de nauwkeurige selectie van algenstammen. De algen worden gekweekt in gecontroleerde omgevingen om optimale groeiomstandigheden te garanderen. De natuur doet de rest! 

  1. Kweekfaciliteiten: Onze kwekerij zorgt voor het perfect klimaat om de Plankton te laten groeien. Hierin worden parameters zoals temperatuur, lichtintensiteit en voedingsstoffen zorgvuldig gecontroleerd om de optimale groeiomstandigheden te creëren. 

  2. Fotosynthese: Plankton voert fotosynthese uit (weet je nog van biologieles?), waarbij ze koolstofdioxide omzetten in zuurstof en organische verbindingen. Deze omzetting levert waardevolle voedingsstoffen zoals omega-3 vetzuren, antioxidanten en mineralen op.

  3. Oogsten: Zodra de algen de gewenste dichtheid en voedingsstoffen bereiken, worden ze geoogst. 

Drogen van Plankton:

Het drogen van Plankton is een cruciale stap om de voedingswaarde te behouden en de houdbaarheid te verlengen.

  1. Zachte droging: Het mariene fytoplankton wordt voorzichtig gedroogd met zo'n laag mogelijke temperatuur. Dit minimaliseert de afbraak van hittegevoelige voedingsstoffen.

  2. Behoud van voedingsstoffen: Door de zachte droogmethoden blijven belangrijke voedingsstoffen intact, wat resulteert in producten met hoge voedingswaarde.

  3. Verpakken: Na het drogen wordt het Plankton nauwgezet verpakt om de versheid te behouden. Luchtdichte verpakkingen zijn essentieel om oxidatie te voorkomen en de voedingskwaliteit te behouden.

Het productieproces achter de productie van Plankton is een precieze en zorgvuldige reeks stappen. Met de kennis van deze processen kunnen we een dieper begrip ontwikkelen van de voordelen die Plankton kan bieden, zowel voor onze gezondheid als voor het milieu. 

Feel the power of Algae 🌱