Zo ontstond plnktn.

Geschreven door Thom Siersema (oprichter plnktn.)

In 2014 was er nog geen sprake van plnktn., enkel een wijze man die heilig geloofde in de kracht van een (toen nog) onbekend product genaamd: Marine Phytoplankton. Eerlijk is eerlijk, ik kon mijzelf destijds (nog) niet geheel vinden in het enthousiasme van Jan (mijn stiefvader). Ik verhuisde naar Amsterdam, ging studeren en had immers wel iets anders aan mijn hoofd als 18-jarige.

Desondanks was het fascinerend dat Jan, die niet alleen hartpatiënt is, maar ook lijdt aan maculadegeneratie (een oogziekte), zo overtuigd was dat Marine Phytoplankton hem hierin kon helpen. Naast de noodzakelijke medicijnen, keek hij liever naar natuurlijke alternatieven met voldoende vitaminen. Hij vertrouwde op een gezonde levensstijl en natuurlijke bronnen van voeding. Dit inspireerde mij. Over de jaren heen begon ik steeds actiever met mijn gezondheid bezig te zijn, waar sport en voeding een groot onderdeel van uitmaakten.

Voeding en duurzaamheid

Na mijn studie besloot ik daarom toch eens goed met Jan om de tafel te gaan en hem het hemd van het lijf te vragen, om vervolgens mijn eigen onderzoek te starten. Als jonge ondernemer met veel ambitie en interesse in voeding en duurzaamheid ging er een wereld voor mij open.

Hier een kleine greep uit de nieuwskoppen die ik tegenkwam over algen voeding:

"De maaltijd van de toekomst vind je op de bodem van de zee"

"Waarom algen de voedselindustrie gaan veroveren"

"Microalgen zijn de biefstuk en omega-3 pil van de toekomst"

Enerzijds was ik verbaasd dat ik geen weet had dat algen al jaren worden gezien als functionele voeding voor de toekomst. Anderzijds was ik geïnspireerd om deze kans aan te grijpen en er iets goeds mee te doen voor de wereld.

Zo ontstond plnktn. Een onderscheidend merk en mooi product dat gelooft in de kracht van algen. Bij plnktn. staat deze kracht staat bij ons aan de basis van alles wat we dagelijks doen

Maken algen het verschil?

Ik ben ervan overtuigd dat algen daadwerkelijk een verschil kunnen maken. Niet alleen omdat ze ontzettend voedzaam zijn, maar ook omdat het één van de weinigen bronnen van voeding is die écht duurzaam gekweekt wordt.

Met plnktn. sta ik voor goede service, snelle service en een goed product. Ik hoop dat je het aan je dagelijkse routine gaat toevoegen.

Zelf de kracht van algen ervaren? Bestel dan hier.

 

Met gezonde groet,
Thom Siersema