5 manieren waarop Marine Phytoplankton een sportieve leefstijl ondersteunt 🌱💪

Als je een sportief leven leidt zal dit jou niet ontgaan zijn: voeding is van groot belang voor zowel je prestatie en uithoudingsvermogen als je herstel en groei. Suppletie kan hierbij helpen.

Er zijn ontzettend veel aanbieders van sportsupplementen en iedereen pretendeert het beste supplement aan te bieden. De waarheid is echter dat deze supplementen niet altijd van even hoge kwaliteit zijn en soms zelfs schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid.

Zo beweert ook een expert van de NVWA tijdens deze uitzending van ‘Kassa’ in 2017. Hij geeft aan dat meer dan 50% van de ‘prestatie bevorderende supplementen’ stoffen bevatten waarvan we niet weten of ze schadelijk zijn voor ons lichaam. 😳 😤

Daarom adviseren wij om de voedingsstoffen die je nodig hebt uit een gezond & gevarieerd dieet te halen.

Daarbij kunnen supplementen helpen. Maar kijk dan naar supplementen van een natuurlijke oorsprong zonder kunstmatige toevoegingen. Bijvoorbeeld Marine Phytoplankton wat bestaat uit 1 puur natuurlijk ingrediënt.

Het is niet specifiek een sport supplement, maar bevat verassend genoeg (of niet?) heel veel eigenschappen die een sportieve leefstijl ten goede kan komen.

 

Hier zijn 5 manieren waarop het jou kan helpen:


1. 
Stimuleren spiergroei:

Algen bevatten een type van polyfenolen, die behoren tot de tanninen groep. Deze natuurlijke stof zorgt ervoor dat spiergroei wordt gestimuleerd. Dit doet deze stof door de remmende processen voor spiergroei te remmen en de stimulerende spiergroei processen te stimuleren. Zo groeien jouw spieren iets harder na een goede work out.

Daarbij bestaat dit groene poeder voor ongeveer de helft uit eiwitten en bevat het van nature een compleet aminozuren profiel (het bevat dus alle essentiële aminozuren)!

 

2. Hart & Bloedvaten:

De Omega-3 vetzuren uit algen zorgen ervoor dat het bloed dunner is, waardoor het mobieler voedingstoffen kan rondcirculeren. Zo kunnen de bloedvaten het gehele lichaam voorzien van genoeg zuurstof en energie. Ook wordt de glucose gevoeligheid beter: het lichaam kan makkelijker en sneller tijdens sporten energie vrijmaken. Doordat meer energie vrijkomt die beter door je bloed circuleren kunnen jouw prestatie en uithoudingsvermogen vooruitgaan.

Deze vetzuren in algen stimuleren ook eiwitsynthese (naast het feit dat algen ook proportioneel veel eiwiten bevatten -> circa 50%).

 

3. Oxidatieve stress verminderen:

Tijdens sporten wordt er dus enorm veel gebruikt, verbruikt en geproduceerd door het lichaam. Wanneer de aanvoer van bijproducten de afvoer overstijgt, beginnen cellen te beschadigen. Met name de spiercellen creëren zuurstofradicalen (bijproducten) waardoor tijdens het sporten deze oxidatieve schade de antioxidatieve capaciteit van het lichaam overstijgen. Dit kan leiden tot vermoeidheid in de spieren.

De diverse antioxidatieve bestanddelen in Marine Phytoplankton bieden een verhoging van de antioxidatieve capaciteit.

Tegelijkertijd zorgen de vetzuren dus voor betere bloedcirculatie. Hierdoor kunnen de bloedvaten alle bijproducten (melkzuur, koolstofdioxide, etc.) afvoeren en dus voorkomen dat deze zich opstapelen in het lichaam.

 

4. Ademhaling bevorderen:

Marine Phytoplankton kan het vrijkomen van histamine potentieel voorkomen, wat een grote rol speelt bij hooikoorts en allergieën. Wanneer iemand last heeft van hooikoorts, kan deze bijvoorbeeld minder goed lucht opnemen en gebruiken, wat erg belangrijk is voor jouw prestatie en uithoudingsvermogen.

5. Ontstekingen remmen:

Onderzoek laat zien dat het ontstekingsremmende effect van Astaxanthine (een antioxidant die aanwezig is in Marine Phytoplankton) leidt tot significant minder last van ‘vermoeide en zwaar aanvoelende spieren’ na het sporten.

Ook bevat Marine Phytoplankton SOD: superoxide dismutase. Dit is één van de meest krachtige antioxidanten die je in de natuur kan vinden: deze stof is 10x sterker dan glutathion (populair supplement voor ontstekingen), 50x sterker dan CoQ10 (ook een anti-inflammatoir supplement) en 3500 keer sterker dan vitamine C (de populairste suppletie).

 

Waarom is plankton gezond?

Marine fytoplankton, een natuurlijke bron van essentiële voedingsstoffen, gedijt al miljarden jaren in de oceanen van onze planeet. Dit microscopische organisme draagt niet alleen bij aan de zuurstofproductie op aarde, maar biedt ook een bron van hoge voedingswaarde. Met zijn rijke voedingsprofiel kan het bijdragen aan een gezond dieet en een goede gezondheid bevorderen. Het is een waardevolle bron van voedingsstoffen die een belangrijke rol speelt in het ecosysteem van de oceanen en kan bijdragen aan het welzijn van mens en planeet.

MEER OVER FYTOPLANKTON
Fytoplankton, de allerkleinste organismen in de oceanen, speelt een cruciale rol in het leven op aarde. Deze microscopische levensvormen zijn verantwoordelijk voor de productie van een groot deel van het voedsel op aarde en dragen bij aan het evenwicht van ecosystemen.

Al meer dan een miljard jaar gedijen ze in de oceanen, waar ze met hun groene pigmenten, zoals chlorofyl, energie uit zonlicht absorberen via fotosynthese. De enorme hoeveelheden fytoplankton produceren jaarlijks grote hoeveelheden zuurstof en vormen een essentieel onderdeel van de biologische processen van onze planeet.

Marine Fytoplankton en antioxidanten

Marine fytoplankton, een bron van belangrijke voedingsstoffen, biedt essentiële omega 6 en andere belangrijke antioxidanten. Deze voedzame algen, met hun ontgiftende en ontstekingsremmende eigenschappen, dragen bij aan menselijke gezondheid door het hoge gehalte aan antioxidanten.

Deze antioxidanten helpen het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen en andere schadelijke stoffen, waardoor ontstekingen worden verminderd en de algemene gezondheid wordt bevorderd. Met hun unieke voedingsprofiel biedt plankton een waardevolle bron van voedingsstoffen die kunnen bijdragen aan het behoud en de bevordering van de menselijke gezondheid.

Hoe neem je plnktn in?

Goed nieuws! De natuurlijke supplementen met plankton kunnen gemakkelijk worden opgenomen in het dagelijks dieet voor een betere algehele gezondheid. Deze supplementen, rijk aan waardevolle bron van antioxidanten, kunnen dagelijks worden ingenomen, bijvoorbeeld in de vorm van één capsule per dag of meerdere capsules per dag. Een gram per dag kan voldoende zijn om de voordelen te ervaren voor een optimale gezondheid en ze naadloos te integreren in het menselijke consumptiepatroon.

 

Ben jij klaar om plnktn. te proberen?

Kies voor gemak met onze capsules of ga aan de slag met het krachtige poeder! 🌱⚡️